Shidokan: Kickboxing, Karate, Juijitsu en Mma

shidokan the complete style

Shidokan Karate , de complete stijl !
Shidokan Karate is een afsplitsing van het Kyokushinkai Karate. En heeft elementen uit het Muay thai, Juijitsu, Judo, Boksen en Worstelen overgenomen. Hierdoor is het Shidokan een zeer complete en diverse stijl.

geschiedenis

Toen Masutatsu Oyama zijn leerlingen over de hele wereld stuurde om het Kyokushinkai Karate groot te maken zijn sommigen van hen eigen stijlen gaan ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn Ashihara Karate, Oyama Karate, Seidokan Karate, Daido Juku en Shidokan Karate.

Wat deze stijl bijzonder maakt is de praktijk gerichte trainingsvorm. Er worden weinig Kata’s (stijlfiguren) getraind maar voornamelijk gevechtshandelingen. Deze gevechtshandelingen bestaan voornamelijk uit sparren, close combat technieken en conditietraining.

 

Bij Osaka trainen we Shidokan vorm zoals deze getraind werd onder Kancho Gerard Gordeau. de Kickboxing en Mma onderdelen op maandag, woensdag en vrijdag.  Hier zal er aandacht besteed worden aan het boksen,clinchen en combineren. Ook de basis van het grondwerk zoals takedowns,positioneren en submissions zal getraind worden. Het trainen in deze combinatie van Full contact, Kickboxen en MMA maakt het Shidokan Karate een veelzijdige en complete stijl.

 

Wedstrijden

De Shidokan wedstrijden bestaan uit 3 onderdelen te heten: full contact karate (kyokushinkai karate), Kickboxen en MMA (Mixed Martial Arts). De wedstrijden kunnen onder de hierboven genoemde regels of een combinatie er van gehouden worden.