Geschiedenis

kamlog_whiteHet ontstaan van dojo Kamakura.
In de dojo van Shihan Couzijn trainde de gebroeders Gordeau en na jaren hier getraind te hebben besloten de gebroeders een eigen dojo te beginnen.De familie Couzijn gaf de naam Kamakura aan de gebroeders. Kamakura is een periode in de japanse geschiedenis en sloeg op een Shogun met de naam Kamakura die 3 belangrijke eigenschappen bezat; diplomatie, eigengereidheid en opvliegendheid.

Kancho Gerard Gordeau
Een van de meest gerenomeerde vechtsporters van de wereld. Een vechter in hart en nieren maar daar naast ook een gerespecteerd leraar .
Begon zijn carriere als vechtsportbeofenaar bij shihan Couzijn in het Kyokushin Karate.Na het behalen van vele titels in deze stijl is hij zich verder gaan ontplooien. Hij was een van de eerste Freefighters en de eerste kooivechter. Maar ook in het kickboxing (K1) en Savate heeft hij meerdere titels behaald.

Naast een zeer formidabele vechter is Kancho Gerard ook een toptrainer, veel vechters kunnen dit beamen.

Hanshi Nico Gordeau
Hanshi Nico Gordeau is de oudste van de drie broers, een technisch specialist en een begrip in het Kyokushin. Naast een zeer gerenomeerd vechter is Hanshi Nico een van de beste scheidsrechters in het kyokushin. Na zijn carriere als vechter besloot hij zich hier op toe te spitsen om dat hier nog zo veel te verbeteren viel.

Shihan Al Gordeau
De jongste van de broers. Shihan al Gordeau heeft jaren mee getraind met de wedstrijd selectie. En ook was hij de eerste  van de broers die een kickbox partij heeft gedaan.De gave die shihan al had, lag niet zozeer bij het vechten maar bij het trainen van mensen. Jaren heeft hij de jeugd bij Kamakura getraind. Daarnaast heeft hij ook altijd de wedstrijdt selectie getraind. Vele vechters hebben een groot gedeelte van hun kunnen aan hem te danken.

Kamakura
Onder de naam Kamakura werd de dojo van de gebroeders Gordeau opgezet. De dojo is inmiddels tot over de hele wereld bekend. Meerdere wereld-, europese- en nederlandse kampioenen in verschillende disciplines zijn hier getraind of trainen hier nog, zoals Keneth felter,aslan sarac, murat agar, faroek idu, ed heskens, annemarie ten kate, chiel de jager, hakim, Ed de kruyf, Igor Meindert,Anil Dubar, Sylvana Groeneveld, Karim el Osrouti, Mourad Bouzidi, Cem Senol, Floor Holman, Daisy Verschelden, Jos Hoogelander, Anil Dubar, Daniel Ghita en nog veel meer.

OSAKAHet ontstaan van dojo osaka.
Na jaren bij kamakura den haag en katwijk getraind te hebben, werdt het tijd dat er een kyokushin groep in katwijk zou komen. Samen namen ron hek en cem senol deze taak op zich.  Cem Senol is een wedstrijdvechter uit de stal van de befaamde gebroeders Gordeau. In 2016 neemt  Cem Senol de leiding van Osaka alleen op zich. samen met zijn hulp/instructeurs staan zij voor de klas bij Osaka. Om via deze weg de Full contact sporten in Katwijk en omgeving zo goed mogelijk te verzorgen.